Stomatološka ordinacija, Vračar

Kruna Dent – O nama


 

Stomatološka ordinacija Kruna Dent je savremena, moderno opremljena ordinacija koja svojim pacijentima omogućava najkvalitetniju uslugu u najprijatnijim uslovima.

Postojimo još od 2010. godine, a ordinacija se nalazi u najlepšem delu Vračara, u neposrednoj blizini Crvenog Krsta, beogradskog dramskog pozorišta i Doma zdravlja Vračar.

  Do nas možete doći:

  • tramvajskim linijama 14,7,6,5,
  • trolejbusima 29, 22,21,19 i
  • autobusima 83, 26, 25

Osnovna ideja koja prati naš rad je pre svega kvalitet pruženih usluga i zadovoljstvo naših pacijenata. Na toj ideji baziran je i izbor stomatoloskih materijala i opreme koju koristimo, kao i princip da samo kontinuiranom edukacijom i stalnim stručnim usavršavanjem u zemlji i inostranstvu, se mogu postići vrhunski rezultati u lečenju bolesti usta i zuba.

  Raspolažemo opremom najnovije tehnologije koja nama olakšava posao, a pacijentima pruža veću ugodnost.

Naš osnovni zadatak je da vas stručno i profesionalno uputimo kako da sačuvate zdravlje vaših usta i zuba, sanirate postojeća oboljenja i očuvate što duže postignute rezultate. Potrudićemo se i da strah postane prošlost, a blistav i zdrav osmeh postane vaš zaštitni znak.

Dr Tamara Filipovic

  Dr Tamara Filipović

Doktor stomatologije i
član Stomatološke komore Srbije

Sterilizacija i dezinfekcija

Sterilizacija i dezinfekcija su na prvom mestu u našoj ordinaciji, jer nam je zdravlje i sigurnost naših pacijenata, kao i nas samih najvažnija.


 

U cilju zaštite svakog pacijenta, kao i zaposlenih, postavljeni su visoki standardi sterilizacije, dezinfekcije i higijene.

Svaki pregled, instrument za rad, prolazi proces dezinfekcije i sterilizacije. Predmeti koji ne podležu procesu sterilizacije su za jednokratnu upotrebu i koriste se za samo za jednog pacijenta. Tu spadaju čase, sisaljke, rukavice, maske, vaterolne, gaze, igle, spricevi, trake za poliranje ispuna, matrice itd. Igle i drugi iskorišćeni oštri instrumenti se odlažu u posebne kontejnere žute boje, koji se redovno odnose na, za to predviđene deponije, kao i sav ostali infektivni materijal, koji se skladišti i odlaže u skladu sa zakonom..

Za sterilizaciju instrumenata koristimo autoklav B klase, koji zadovoljava najstrože kriterijume i standarde Evropske Unije. Sterilizacija u autoklavu se vrši vodenom parom pod pritiskom, na temperaturama od 121 do 134c u trajanju od 5 do 20 minuta.

Kontrola sterilizacije može biti fizička (kontrola temperature i vremena trajanja sterilizacije) i hemijska (kontrolne trake koje menjaju boja kada je sterilizacija ispravno izvršena).

Kontrola sterilizacije se vrsi svakodnevo. Posedujemo posebnu svesku za kontrolu sterilizacije koja u svakom trenutku može biti data pacijentu na uvid. Pored instrumenata svakodnevno se dezinfikuju sve radne površine kao i kompletno radno mesto, posle svakog pacijenta (pljuvaonica, drške reflektora, crevo od sisaljke, površine na kojima stoje medikamenti i instrumenti, naslon za glavu i ledja). Posebno vodimo računa o higijeni i dezinfekciji ruku, koja se sprovodi u skladu sa, za to predvidjenim standardima. Za svakog pacijenta je obavezno korišćenje novih rukavica i maske.

Naši pacijenti mogu biti sigurni da u trenutku kada sednu u stomatološku stolicu, sve sto dolazi u kontakt sa njihovim zubima i ustima je čisto, dezinfikovano i sterilno.