Izbeljivanje zuba može biti ordinacijsko i kućno.

Ordinacijsko beljenje zuba

Ordinacijsko beljenje zuba se radi uz kontrolu stomatologa. Koriste se više koncentacije vodonik peroksida koje za kratko vreme mogu da posvetle vaše zube i za nekoliko nijansi. Prvo se na gingivu nanosi zaštitni gel koji se polimerizuje, a potom gel na bazi vodonik peroksidi na vaše zube. Uz pomoć lampe ili lasera se taj gel aktivira, menja boju i započinje proces izbeljivanja. Za vrlo kratko vreme možete dobiti i za nekoliko nijansi svetlije zube.

Prednosti ordinacijskog izbeljivanja zuba:

  • jedina metoda za trajno belje zube
  • jedina sigurna metoda, jer se radi pod nadzorom stomatologa
  • zubi su odmah vidljivo belji za nekoliko nijansi
  • zubi se ne oštećuju i nema osetljivosti zuba ili je ona kratkotrajna

Kućno beljenje zuba

Kućno beljenje zuba podrazumeva izradu trejeva (providnih folija) na osnovu individualnog otiska vaših zuba. Koriste se dosta slabije koncentacije vodonik peroksida i proces izbeljivanja traje nekoliko dana. Kada dobijete trejeve mi ćemo vam pokazati kako se koriste zajedno sa gelom za izbeljivanje.

Prvi tretman kućnog izbeljivanja obavezno radimo u ordinaciji, da bismo vas obučili kako pravilno da to radite sami kod kuće.

Nekada je za postizanje željenog efekta neophodna kombinacija kućnog i ordinacijskog izbeljivanja zuba.

Ako želite da krenete sa tretmanom i dođete do savršeno belog osmeha, mi u Kruna Dentu vam stojimo na raspolaganju. Uvek nas možete kontaktirati kako bi zakazali pregled i krenuli u sam tretman.