Bezmetalne krune su pravo rešenje za vas, ukoliko želite blistav, belji i potpuno prirodan izgled vaših zuba. Zbog svojih osobina bezmetalna keramika se nametnula kao najbolji materijal za izradu protetskih nadoknada. One mogu da ispune sve vaše estetske i funkcionalne zahteve. Predstavljaju najviši nivo u modernoj estetskoj stomatologiji. Idealno se uklapaju u boju preostalih zuba.

Od čega se izrađuju keramičke krunice?

Keramičke krunice se izradjuju od cirkonijuma, litijum – disilikatne keramike, presovane keramike, koji se koriste kao osnova pri njihovoj izradi.

Bezmetalna krune potpuno imitiraju prirodni izgled zuba i po svojim fizičkim osobinama su najpribližnije prirodnim zubima. Bezmetalna keramika je potpuno biokompatibilna i bezbedna za zdravlje, ne izaziva alergijske reakcije, gingiva i sluzokoža usta je mnogo bolje prihvataju, a karakteriše je izuzetna čvrstina i stabilnost, mlečno bela boja, transparentnost odnosno prozirnost pri dnevnoj svetlosti kao kod prirodnih zuba.

Naši pacijenti imaju običaj da kažu da niko ne primećuje da imaju krunice u ustima, već svi misle da su to njihovi prirodni zubi.

Bezmetalne krunice se mogu izrađivati i za prednje i za bočne zube, jer su izuzetno otporne na pritisak koji se javlja pri žvakanju hrane.

Procedura postavke krunica

U prvoj poseti stomatolog će vam u lokalnoj anesteziji izbrusiti zube, a potom uzeti otisak, koji se dalje šalje u laboratoriju, gde se krunica kompjuterski izradjuje.

U sledećoj poseti se radi proba kora gde se naročito obraća pažnja na međuzubne kontakte i na odnos buduće nadoknade u odnosu na gingivu i susedne zube. Naravno u ovoj fazi, uz obavezno prisustvo tehničara, se bira i boja buduće nadoknade. U sledećoj fazi se gotova nadoknada cemetira.

Brušenje zuba

Bitno je istaći da kod brušenja zuba za bezmetalnu keramiku, mnogo manje zubne supstance se uklanja u odnosu na brušenje zuba za metalkeramičku nadoknadu. Za bezmetalnu keramiku zubi se bruše svega 0,5 do 1mm, sto je u biološkom i profllaktičkom smislu od presudnog značaja za zdravlje zuba koji ce nositi buduću nadoknadu. Zub se brusi do desni, a ne ispod desni, što vremenom usled povlačenja gingive ne dovodi do primećivanja tamnog, metalnog ruba krunice. To je jedan od razloga zašto ove krunice duže traju i zasto su estetski najprihvatljivije.

Kruna Dent vam stoji na raspolaganju za sve informacije koje su vam potrebne kako bi zakazali prvi pregled. Nakon predloga mi ćemo sugerisati šta je najbolje i najpovoljnije rešenje za vas.